Мъж е бил арестуван, след като заплашил да извърши нападение, докато

...
Мъж е бил арестуван, след като заплашил да извърши нападение, докато
Коментари Харесай

Във френски влак арестуваха мъж, заплашил да се взриви

Мъж е бил задържан, откакто заплашил да извърши нахлуване, до момента в който пътувал във високоскоростен трен TGV в източна Франция в петък, предава Ройтерс.

Източници от полицията споделиха, че човекът е заплашил да взриви себе си или влака. Няма директно съмнение, че става дума за тероризъм и се ревизира психологичното здраве на лицето.

" Тази заран полицейски чиновник... арестува заплашително лице в скоростен трен в Мозел. Слава му! " Това написа министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен в " Туитър ".

По това време служителят на реда не е бил на работа, споделиха източници от полицията. Във Франция на служители на реда, които не са на работа, е позволено да носят огнестрелно оръжие във влаковете като част от държавна скица " пътешестване за отбрана ".

Припомняме, че няколко души бяха ранени на 11 януари при атака с нож на Северната гара в Париж, заяви Der Standard. Информацията е доказана от френската полиция.

Нападателят - мъж беше задържан от органите на реда на гарата. Те са разкрили огън по него и са го ранили. ЖП гарата е една от най-натоварените, като от нея потегля трафикът за Лондон и Северна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР